Rabattkodsidan.se Loggotyp
Logga för Adlibris

Adlibris Rabattkoder 2020

Alla aktuella Adlibris rabattkoder och erbjudanden under juli 2020

 

Information om Adlibris

Rabattkod Adlibris

Adlibris (marknadsförs även som adlibris.com) är Sveriges största bokhandel på internet. Med över 10 miljoner titlar i sortimentet, gratis frakt för privatpersoner vid köp över 99 kronor och snabba leveranser har de etablerat sig som det självklara valet på internet för svenska och nordiska bokslukare. Företaget erbjuder böcker och e-böcker i alla möjliga genres och prisklasser. Här finns allt från gamla klassiker i specialutgåvor, de bästsäljande populärkulturella böckerna och de senaste verken i pocketform.

Företaget grundades 1997 med fokus på automatisering och ett system som kunde garantera hög kvalitet, snabba leveranser och med målet att kunderna skulle uppleva en hög standard på servicen. Företagets grundare Pär Svärdson, Fabian Fischer, Johan Arvidsson och Christian Lauritzen byggde upp Adlibris från grunden med en ”gör det själv-anda” som lever kvar än idag.

Sedan 2005 ägs företaget av Bonnierkoncernen men entreprenörsandan som karaktäriserar företaget lever kvar. Adlibris är en renodlad onlinebutik med en väldigt ung medelålder hos de anställda, den ligger runt 30 år. Företaget sysselsätter runt 170 personer på huvudkontoret i Stockholm samt distributionscentralen i Morgongåva.

På distributionscentralen samlar företaget ihop böckerna de köper in från många olika underleverantörer. De packas noga innan de skickas ut till kunderna. Böckerna som ska skickas till bibliotek runt om i Sverige specialutrustas med till exempel plast, signum och stöldskydd för att böckerna ska fraktas på ett så skonsamt sätt som möjligt och garantera kunden högsta möjliga kvalitet på leveransen och den färdiga produkten, eller de färdiga produkterna.

Adlibris finns även i Finland där man riktar sig både mot den finskspråkiga och den svenskspråkiga befolkningen. En sidoeffekt av det är att många finska titlar finns tillgängliga på den svenska marknaden, något som enligt de som älskar finsk litteratur gör att Adlibris sticker ut något mot konkurrerande bokförsäljare, såväl online som i fysiska butiker. Adlibris har alltid de senaste titlarna tillgängliga i sitt sortiment och har för vana att annonsera ut spännande och kritikerrosade böcker innan de ges ut, varpå kunderna kan göra förhandsbeställningar. De flesta nya böcker kommer ut i inbundet format, och finns senare tillgängliga även som pocketböcker.

Företaget har även en egen läsplatta. 2010 lanserades den egna varianten ”Letto”, som är en version av den franska modellen ”Bookeen”. Skärmen är 6 tum och har 800x600 bildpunkter i e-ink elektroniskt bläck) utan tillhörande bakgrundsbelysning. 2012 kom en ny modell av läsplattan i uppdaterad version.

Företaget marknadsför ofta böcker på sin hemsida genom olika topplistor, där de har riktigt många olika varianter så att alla kunder ska kunna hitta någon lista som passar just dem. Den mest uppskattade listan är Pockettoppen, där populära böcker i pocketversion till bra priser listas. Två av böckerna som har legat länga på Pockettoppens topp-10 är ”En man som heter Ove” av Fredrik Backman och ”100-åringen som klev ut genom fönstret och försvann” av Jonas Jonasson. Båda böckerna har fått så stort genomslag att de ska filmatiseras.

Populärt hos Adlibris är att de också har en miljöpolicy och en trygghetspolicy. Miljöpolicyn dikterar att de ska vara så klimatmedvetna som möjligt när de distribuerar böcker – och trygghetspolicyn att transaktionerna på internet ska vara så säkra som möjligt för kundens del.

Kunder som använder rabattkod från Adlibris handlar också hos

Utgångna Adlibris rabattkoder vars giltighet är okänd

2017-01-01

293

- Adlibris

Utgången rabattkod kan ej visas

Studenter se hit: Förmånliga priser på kurslitteratur just nu!

 

2016-01-01

987

- Adlibris

Utgången rabattkod kan ej visas

Fri frakt när du handlar för minst 99:-