Rabattkodsidan.se Loggotyp

Vår nyhetsblogg

På denna sida hittar du relevanta nyheter och uppdateringar gällande Rabattkodsidan och alla de företag som finns representerade på Rabattkodsidan.

2018-04-11 12:00:00

Guide: Så här överlever du månaden på studiemedel

Känner du igen dig med att studiemedlen inte räcker månaden ut, eller ska du snart påbörja studierna och undrar hur i hela friden du ska överleva på den nya inkomsten? Då ska du läsa vidare.

Många studerande känner att de har ont om pengar och har en plånbok som ekar tomt i slutet av månaden. Studerandes inkomster är förvisso små, men många bör också se över sina prioriteringar, menar analytiker och Country Manager Julia Jernström hos jämförelsetjänsten fair-laan.se. Hon jobbar dagligen med att ge unga människor råd om ekonomiska prioriteringar.

Det första och viktigaste du ska göra är att skapa en överblick över din ekonomi, för annars kan du inte göra några förändringar. Det finns många ställen där de flesta kan spara pengar varje månad, menar Julia. Hon har samlat några av de råd hon ger studerande, hur de får pengarna att räcka längre:

  • Skapa överblicken: Skriv ner vad din genomsnittliga inkomst är och se därefter över dina kontoutdrag från de senaste månaderna. Här får du en idé om vad du egentligen använder dina slantar på.
  • Se över dina fasta utgifter, även de små: Mindre utgifter blir också stora i längden när ekonomin är knaper. Är de rimliga i förhållande till din inkomst? Se över dina abonnemang och jämför priserna hos olika bolag. Många mobil- och bredbandsoperatörer lever av att folk inte orkar byta gamla abonnemang, fastän det finns billigare alternativ där ute. Tänk också efter om du egentligen behöver exempelvis streamingtjänster och avsluta de prenumerationer du inte har användning för.
  • Gör en budget: Skriv ner dina fasta utgifter så som hyran, försäkringar, internet och telefon. Är det möjligt att dela hyran med en rumskompis? Överväg sen hur mycket det är rimligt att använda på mat. Resten fördelar du på kurslitteratur och nöjen, men också gåvor. Be din familj ha överseende med att du inte har råd att ge dyra julklappar i nuläget. Kan det läggas en liten slant varje månad på ett sparkonto, så du har en buffert ifall telefonen eller datorn skulle gå sönder?
  • Få bättre koll på matinköpen: Ta med mat hemifrån till föreläsningar och om du ska studera med en vän. Gör också matlådor till flera dagar, exempelvis på söndagarna, så du inte impulsköper dyr färdigmat på vardagskvällarna bara för att du inte planerat. När du planerar slänger du inte heller bort mat i onödan, och då det slängs många ton mat om året är detta verkligen ett tillfälle där många kan spara flera tusenlappar om året.
  • Sök alternativ till dyrt festande: Ha roligt utan alkohol. Håll ögonen på gratis nöjen så som gratiskonserter, gratis parkträningar och så vidare. Och ifall du vill ut och festa en kväll, så låt kortet ligga hemma. Ta i stället ut så många kontanter som du känner att du har råd att göra av med under kvällen. Byt ut dyra cafébesök mot en termos och en promenad med en vän. Men betala i övrigt inte med kontanter på må och få, för då mister du överblicken.
  • Undersök möjligheter för extra inkomster och sparande: Dryga ut inkomsten med extrajobb. Håll också koll på att du inte tjänar mer än ditt fribelopp, så du slipper bli återbetalningsskyldig med studiemedlen. Undersök även om du har rätt till bostadsbidrag och utnyttja studierabatterna som finns överallt.

Men att leva på studiemedel är inte det lättaste, erkänner Julia:

Många tar ett lån just under studietiden, då man vet att ens inkomst kommer stiga sen, så avbetalning senare inte blir något problem. Som tur finns det bra möjligheter för att ta ett litet lån, och på jämförelsetjänster som fair-laan.se kan man lätt jämföra räntorna på lånen och anpassa lånet efter ens ekonomiska möjligheter. Kom ihåg bara att göra en realistisk avbetalningsplan, så det inte rubbar din vardagsbudget när du studerat färdigt.

2015-05-20 06:31:59

30% rabatt på kjolar hos Zalando

Jag tänkte i dagens inlägg tipsa om kjolar hos zalando.

Just nu har du möjligheten att fylla på din garderob inför sommaren genom att shoppa trendiga kjolar hos Zalando till kraftigt reducerat pris. Upp till hela 30% rabatt!

Du hittar alla aktiva erbjudanden och rabatter hos Zalando här på rabattkodsidan.se

2015-05-06 07:48:49

Nelly Erbjudande, 50% rabatt!

Bild som representerar pågående erbjudanden och rabatter hos Nelly

Nelly 50% snart slut!

Det gäller att ta vara på chansen om man vill komma undan lite billigare när sommarkläderna ska handlas in. Nellys rea på 50% tar slut den 11 Maj klockan 13.00 och det vore ju tråkigt om du skulle missa den pga för dålig information från oss på rabattkodsidan.se

Klicka in dig på Nelly och se vilka erbjudanden som är aktuella just nu, det finns även andra erbjudanden förutom 50% på de utvalda produkterna.

Därför tänkte vi skriva ett inlägg om erbjudandet och hoppas att du hittar precis det plagget du alltid önskat dig. Har du frågor eller undrar över något så tveka då inte att ta kontakt med oss så hjälper vid dig så gott vi kan.

-0001-11-30 12:00:00

Missa inga gratis erbjudanden på nätet

Ute på nätet så finns det mängder av erbjudanden att använda sig av. Den främsta funktionen som en kampanj kan ha är att ge dig billigare pris på varorna du köper.

Inte att glömma är att det även finns erbjudanden som ger dig möjlighet att beställa hem gratis grejer hos utvalda nätbutiker.

Det är inte helt ovanligt att det marknadsförs mycket när en butik erbjuder något som är gratis.

Saker utan kostnad

Det allra bästa priset på en vara eller produkt är enligt många 0 kronor. Med andra ord när man kan få saker gratis hemskickade. Att hitta sidor på nätet som erbjuder detta är inte speciellt svårt, men kan hjälpa dig att spara många hundralappar på din shopping.

Det finns idag många nätbutiker m.m. som kan erbjuda sina kunder att få helt gratis varor hem. Det är långt ifrån ovanligt att butiker erbjuder dig saker på köpet, eller som du får när du gör en motpresentation.

Inte helt ovanligt är det heller med gratis erbjudanden på sport eller spel. Även detta är det något det finns gott om på nätet. Vilket många i Sverige inte har kunnat undkomma.

Alla dessa erbjudanden hjälper dig självklart med att spara pengar. Även om du väljer att få hem dina saker gratis.

Vilka erbjudanden är bäst?

Det skiljer naturligtvis väldigt mycket när det kommer till erbjudanden, rabattkoder, och liknande. Det finns de erbjudanden som är anpassade till en specifik eller utvald produkt. Samtidigt så kan det även finns de erbjudanden som gäller generellt på den webb-butik som du besöker.

Det gäller att du kan själv jämföra vilken butik, och vilka erbjudanden som passar dig allra bäst.

Ska du köpa en specifik grej, t.ex. ett playstation. Då kan det vara bra att leta efter rabetter, eller erbjudanden som är specifikt riktiade till de som vill köpa TV-spel.

Vill du istället handla, låt oss säga 5 olika klädesplagg inne hos en nätbutik. Då kan det istället löna sig att få en generell rabattkod som ger dig en rea på hela ditt köp.

Med andra ord så gäller det att själv hålla sig aktiv, och vara skicklig på att jämföra. Det är ett recept på hur du kan spara pengar på dina köp online.